Popis razeného betónu

 

Razený betón je navrhnutý tak, aby pripomínal bridlice, dlaždice, tehly, dlažbový kameň, kameň a dokonca i drevo, a to vďaka razeným vzorom na formách použitých na razenie. Razený betón je metóda, ktorá využíva betón ako základový materiál, do ktorého sa po dôslednej príprave a spracovaní pridávajú rôzne farby, razia rôzne formy a následne sa zalakuje a zaizoluje.

Výhody razeného betónu sú:
Dlhá životnosť a nízke náklady na údržbu. Odolnosť voči atmosférickým činiteľom a ultrafialovému žiareniu. Podlahy z razeného betónu nepriťahujú prach a sú  vode i plesniam odolné a môžu byť tvorené použitím rôznych farieb a foriem. Razený betón sa zhotovuje jednoducho, rýchlo a úsporne.

Razený betón je použiteľný na dekoráciu rozličných plôch: nádvorí, ulíc, dvorov, dlažieb ,otvorených plôch, chodníkov, výstavných priestorov, plošín, garáží, parkovísk, okrajov bazénov, plôch na jazdenie, rekonštrukciu historických častí miest, atď. Vďaka širokej škále farieb, vzorov a nízkej cene sa dekorovaný razený betón stáva čím ďalej tým viac populárny, a to hlavne v jeho aplikácii na podlahy.